Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine Woolie Hook so sestavljeni v skladu z Zakonom o  varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZeKom-1).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Woolie Hook, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med Woolie Hook in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Podjetje Woolie Hook, Nadja Hribar s.p., si kadarkoli pridržuje pravice do spremembe pogojev na spletni strani www.wooliehook.eu. Prodaja in dostava blaga je načeloma možna samo na ozemlju Republike Slovenije in EU. Po dogovoru lahko blago dostavimo tudi izven EU.

 

Opredelitev pojmov

Woolie Hook je spletna trgovina, ki jo upravlja Woolie Hook, Nadja Hribar s.p., Vegova 21, 1241 Kamnik.

Kupec je vsaka pravna ali fizična oseba, ki je v spletni trgovini Woolie Hook opravila nakup.

Kupec ob zaključku vsakokratnega nakupa potrjuje, da sprejema splošne pogoje poslovanja objavljene na tej strani in druge objavljene pogoje ter spremembe, ki jih bo upravitelj objavil na teh straneh.

Delovni čas podjetja Woolie Hook je vsak delavnik med 8 in 15 uro.

Sedež prodajalca Woolie Hook je na naslovu Vegova 21, 1241 Kamnik.

Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki pregleduje in/ali nakupuje vsebine v spletni trgovini podjetja Woolie Hook.

Registriran uporabnik je vsaka fizična oseba, ki se je v spletni trgovini registrirala kot registriran uporabnik.

Prodajna ponudba je ponudba, ki jo predstavljajo izdelki, predstavljeni na spletnem naslovu spletne trgovine.

Jezik poslovanja je slovenski. Prodajna pogodba med kupcem in prodajalcem je sklenjena v slovenskem jeziku.

Dostavljavec je delavec dostavne službe, ki kupcu, kateremu je bilo blago poslano, po pošti izroči pošiljko.

 

Ponudba artiklov in cene

Zaradi narave poslovanja preko spleta se ponudba v spletni trgovini Woolie Hook ažurira in spreminja pogosto in hitro. Vse cene v spletni trgovini so objavljene v evrih (EUR) in veljajo do preklica oziroma spremembe. Predstavljena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru 100% plačila po predračunu, z nakazilom na TRR ali pri drugih plačilnih sredstvih. Spletna trgovina Woolie Hook si pridržuje pravico, da določenega izdelka ni na zalogi in ga ni več možno izdelati, kljub temu, da je objavljen v spletni trgovini Woolie Hook.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti, veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenim načinom plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo.

Dopuščamo možnost napake pri vnosu tehničnih specifikacij artiklov. Slike artiklov so delno simbolične. Ker se izdelke ročno šiva, se lahko zgodi, da minimalno odstopajo od izdelka na sliki.

Za morebitne nejasnosti ali vprašanja nam pišite na info@wooliehook.eu.

 

Dobavni roki

Vse izdelke šivamo po naročilu. Oznaka NA ZALOGI predvidoma pomeni, da je na zalogi blago, iz katerega lahko pripravimo določene izdelke. Rok dobave je večinoma 10 DELOVNIH dni od prejema plačila. Pri izdelkih, kjer piše zaloga in rok dobave 1-3 dni, so fizično na zalogi. V kolikor bo rok dostave izjemoma daljši, vas bomo o tem obvestili.

Predlagamo, da nas pri naročilu izdelkov, ki niso na zalogi kontaktirate na info@wooliehook.eu.

Z veseljem vam bomo povedali, koliko časa je potrebno čakati na želeni izdelek.

V primeru, da posamezen izdelek ne bo več na zalogi, bomo to jasno označili ob sliki izdelka. Izdelka v tem primeru ne morete dodati v košarico.

 

Postopek naročanja

Na spletni strani so predstavljeni izdelki, ki predstavljajo prodajno ponudbo v spletni trgovini Woolie Hook. Ob vsakem izdelku je simbolična slika izdelka in opis izdelka. Kupec lahko naroči izdelke, ki so prikazani v spletni trgovini ali odda naročilo za izdelavo določenega izdelka, ki je oblikovan po njihovih željah.

Kupec izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah. Naročila sprejemamo preko nakupa v spletni trgovini Woolie Hook, preko e-pošte info@wooliehook.eu preko našega Facebook profila Woolie.Hook.

Naročanje je možno 24 ur na dan, 7 dni v tednu, vse dni v letu.

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je v spletni trgovini Woolie Hook sklenjena v trenutku, ko prodajalec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca.

 

Dostava in poštnina

Vsa vaša prejeta naročila, ki so na zalogi odpošljemo v roku 1-3 dneh od prejema naročila. V kolikor to ne bo mogoče, vas obvestimo v najkrajšem možnem času.

Pošilja se med delavniki, za dostavo poskrbi Pošta Slovenije.

Za izdelke po naročilu, gredo v izdelavo po prejemu potrditve plačila za naročene izdelke. Rok dobave je 10 delavnih dni od prejema plačila.

Ko bodo naročeni izdelki pripravljeni bo paket oddan dostavni službi v dostavo. Posredovano vam bo obvestilo o predaji pošiljke. Partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Znesek dostave za Slovenijo je 3,5€. Ob nakupu nad 60€, dostavo krije Woolie Hook.

 

Vračilo izdelka iz naše ponudbe

V skladu z določbo 43.č člena ZVPot ima potrošnik pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena tega zakona.

V  primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe in vrnjenih izdelkov vrne vsa prejeta plačila.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga. Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prevzema vrnjenega blaga.

Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena tega zakona. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik ne odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če ga podjetje ne seznani s pravico do odstopa od pogodbe skladno s 4. točko prvega odstavka 43. b člena.

 

Vračilo izdelka narejenega po naročilu

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam in specifičnim željam (vsa odstopanja od standardnih izdelkov, ki jih najdete v spletni trgovini Woolie Hook: prilagojena dolžina, širina, drugačna izbira blaga, tiska, personalizirani izdelki,…).

V primeru, da uporabnik vrne izdelek, ki je bil že uporabljen/opran in ali iz higienskih razlogov ni primeren za nadaljnjo prodajo, bomo zavrnili vračilo izdelka in s tem tudi vračilo plačila.

 

Reklamacija / stvarna napaka

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je izdelek izročen. Šteje se, da napaka na izdelku obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Če so dostavljeni napačni izdelki, kupec vrne dostavljene izdelke in jih bo ponudnik brezplačno nadomestil z ustreznimi. V tem primeru ponudnik krije stroške poštnine. Ponudnik ne krije stroška vračila reklamiranih izdelkov, v kolikor ni bila ugotovljena napaka iz ponudnikove strani. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo neuporabljeni, nepoškodovani in v enaki embalaži.

Prvotno dostavljene izdelke  vrnite  neuporabljene, nepoškodovane in v enaki embalaži, ustrezno zavarovane pred poškodbami med transportom – zapakirane v embalažo, primerno za pošiljanje tekstila.

Če dostavljeni izdelki ne ustrezajo lastnostim oz. specifikacijam naročenih izdelkov (dostava izdelkov z napako), mora kupec o tem obvestiti ponudnika v osmih dneh od datuma prejema izdelka. Podjetje Woolie Hook ne odgovarja za napake, ki se pokažejo potem, ko mine šest mesecev, odkar je bil izdelek izročen. Potrošnik oz. kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in nosilcem spletne trgovine in izdelovalcu izdelkov – Woolie Hook omogočiti, da izdelek pregleda. Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik po svoji izbiri zahteva: odpravo napake ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska. Natančneje pravico do uveljavljanja stvarnih napak ureja Zakon o varstvu potrošnikov.

 

Registracija

Za uspešen nakup registracija kupca ni obvezna. Vneseni podatki pri registraciji bodo varovani skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in se ne bodo uporabljali za noben drug namen, razen za obdelavo kupčevih naročil.

Ob registraciji v spletni trgovini Woolie Hook, obiskovalec pridobi uporabniško ime ter geslo. Z registracijo, prijavo na e-novice ali izvedenim naročilom obiskovalec postane uporabnik. S tem, ko uporabljate spletno trgovino Woolie Hook, prav tako pa tudi s prijavo in registracijo na spletnem mestu, se šteje, da ste kot uporabnik seznanjeni s splošnimi pogoji uporabe in jih v celoti sprejemate. Splošni pogoji uporabe se nanašajo na vse oblike uporabe spletne trgovine in na vse oblike interaktivne komunikacije, ki jo omogoča spletno mesto.

Za uporabo spletnega mesta med drugim šteje tudi dostop do spletnih strani in drugih vsebin v okviru spletnega mesta, uporaba funkcij in storitev spletnega mesta, prav tako pa tudi prenos datotek in drugih vsebin iz spletnega mesta.

Spletno mesto Woolie Hook si pridružuje pravico spremeniti te splošne pogoje uporabe. Uporabnik se zavezuje, da bo občasno na spletnem mestu preveril, ali so se splošni pogoji spremenili. V primeru, da uporabnik s spremenjenimi splošnimi pogoji uporabe ne bo več soglašal, mora takoj prenehati z uporabo spletnega mesta. Woolie Hook ne prevzame odgovornosti za nedelovanje oziroma zaprtje spletnega mesta.

 

Zavrnitev naročila

Spletna trgovina Woolie Hook si pridržuje pravico, da lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga ne more izvesti. V kolikor bi kupec že plačal po predračunu, mu v tem primeru vso kupnino vključno s stroški dostave nakažemo na njegov račun.

 

Način plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • Z nakazilom na račun Nadja Hribar s.p. po predračunu. Podatke, potrebne za nakazilo prejmete po elektronski pošti po oddaji naročila. Ponudnik naročilo rezervira do plačila predračuna oz. najdlje 8 dni od potrditve naročila. Kasneje dobavljivosti blaga ne zagotavlja več.
  • S kreditno kartico preko vmesnika STRIPE, kateri skrbi za varne transakcije.

 

Izdaja računa

Ponudnik po odpremi naročenih artiklov kupcu pošlje in izda račun z razčlenjenimi stroški in sicer v pdf formatu na elektronski naslov kupca. Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika in kupcu dostopno v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu.

 

Koda za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu preko spletne trgovine Woolie Hook in je časovno omejena. Po izteku tega roka je koda za popust neveljavna. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu Woolie Hook ali v drugih medijih.

Pri oddaji naročila v nakupovalni košarici lahko uporabnik vpiše veljavno kodo za popust v za to pripravljeno okno. Ko uporabnik vpiše kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

  • Popusti se med seboj ne seštevajo.
  • Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
  • Kode za popust ni mogoče unovčiti pri že znižanih izdelkih.

Drugi popusti

V spletni trgovini Woolie Hook lahko potekajo različni popusti in akcije. Najpogostejši popusti so popusti za naročilo izdelkov v sklopu prednaročil, popusti za pospeševanje prodaje in popusti, ki se nanašajo na razprodajo zalog. Popusti veljajo v določenem časovnem obdobju, razen če ni zapisano in javno objavljeno drugače. Pridržujemo si pravico, da določenega izdelka v času trajanja popustov ni več na zalogi in ga ni možno več izdelati.

Vsi popusti so jasno navedeni ob izdelku samem. Popustov ni mogoče zamenjati v denarna izplačila. V kolikor kupite stvar pred popusti, niste upravičeni do dodatnih popustov, četudi so znižani enaki izdelki.

 

Osnovni podatki o podjetju

Upravljalec in prodajalec izdelkov v spletni trgovini Woolie Hook je podjetnica Nadja Hribar s.p. (v nadaljevanju ponudnik).
Naziv podjetja: Woolie Hook, oblikovanje oblačil, dodatkov in notranje opreme, Nadja Hribar s.p.
Naslov in sedež podjetja: Vegova 21, 1241 Kamnik
e-mail: info@wooliehook.eu
Spletna stran: www.wooliehook.eu
Davčna številka: 20971753, nisem davčni zavezanec
TRR: SI56 023111610736759, NLB