You are currently viewing Ko otrok pokaže interes za učenje črk

Ko otrok pokaže interes za učenje črk

Otroci zelo različno pokažejo interes za učenje že od rojstva naprej, ampak ko ga, je zelo dobro da mu omogočimo čim bolj spontano učenje.

Učenje abecede je ena izmed prvih veščin, ki jih otroci osvojijo v svojem življenju. In zakaj ne bi to pomembno stopnjo pismenosti spremenili v razburljivo dogodivščino? Z zabavnimi in interaktivnimi igrami ter dejavnostmi lahko otroke navdušimo nad učenjem črk in abecede.

Obstaja ogromno načinov kako se otroci učijo abecede skozi igro. Priznam nisem ekspert, ampak le mama, ki posluša svojega otroka.

Ker je moji hčeri izredno zabavno uporabljati pisala piši-briši in ima željo sama sestavljati besede s pomočjo sličic, sem se odločila pripraviti kartice s posamičnimi črkami, ki jih otroci lažje prepoznajo s pomočjo slikice. Spodaj pa sem pustila prostor da sama povadi črko.

Pripravljene so v pdf formatu na posamičnih listih, kar omogoča individualno izbiro velikosti kartončkov. Jaz sem se odločila da je prava velikost 6 črk na A4 listu. Lahko jih printate sproti ali plastificirate in s tem omogočite da brišejo že napisano.

Zabavno učenje črk in abecede je ključno za razvoj otrokove pismenosti in je lahko tudi izjemno zabavno.

Ker vem da vsaki mami prav pride material s katerim omogoči otroku igrivo učenje, si lahko na tej povezavi prevzamete svoje gradivo za učenje črk: ABC VADNICA-WH

Dodaj odgovor